Χρόνια προστατίτιδα: συμπτώματα και αποτελεσματική θεραπεία

Κοιλιακός πόνος σε χρόνια προστατίτιδα

Χρόνια προστατίτιδα - η μάστιγα των σύγχρονων ανδρών ή μια ασθένεια που προτιμούν να μην παρατηρούν;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτή είναι η πιο κοινή ασθένεια του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, η οποία εμφανίζεται εξίσου τόσο στους νέους όσο και στους ηλικιωμένους άνδρες.

Το ύπουλο της χρόνιας προστατίτιδας είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η νόσος είναι σχεδόν ασυμπτωματική.

Λίγη ανατομία. . .

Ο προστάτης είναι ένας ανδρικός αδένας με όγκο 20-30 ml, ο οποίος λόγω της παραγωγής αντιβακτηριδιακών ουσιών λειτουργεί ως φραγμός κατά της διείσδυσης λοιμώξεων στα όργανα του ουροποιογεννητικού συστήματος. Ένα είδος μικρής βαλβίδας που εμποδίζει το σπέρμα να εισέλθει στην ουροδόχο κύστη και παράγει ένα υγρό που διατηρεί το σπέρμα ευκίνητο.

Ορισμός της προστατίτιδας

Η φλεγμονή του αδένα δεν είναι τίποτα άλλο από προστατίτιδα. Αυξάνεται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου λόγω της συνεχούς φλεγμονής και των μορφών ουλώδους ιστού. Τι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, εξετάστε παρακάτω, τώρα μια άλλη ερώτηση. . .

Πώς να μάθετε τι είναι άρρωστο;

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και τα σημάδια της εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά η μακροχρόνια παρατήρηση ασθενών με χρόνια προστατίτιδα επέτρεψε στους γιατρούς να εντοπίσουν τα πιο κοινά και κοινά συμπτώματα: πόνος στη βουβωνική χώρα, αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Η ούρηση, συνοδευόμενη από πόνο, αίσθημα βάρους στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ο οργασμός δεν εκφράζεται, διαγράφεται.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Ο προστάτης έχει φλεγμονή και κάθε συστολή προκαλεί ενόχληση. Όλη αυτή η εικόνα συμπληρώνεται από: ταχεία κόπωση, διαταραχές ύπνου και, κατά συνέπεια, ευερεθιστότητα.

Γιατί έχω;

Αιτίες…

Αναλύστε τη ζωή σας, ίσως ήταν ή είναι αυτό:

 • Σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις: χλαμύδια, τριχομονάδες. Ή παθογόνα: Staphylococcus aureus, E. coli.
 • Ίσως είστε υπάλληλος γραφείου και οδηγείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής.
 • Ή η ζωή σας είναι ένα συνεχές άγχος.
 • Ακανόνιστη σεξουαλική ζωή ή πλήρης απουσία της (οδηγεί σε στάσιμες διεργασίες στον προστάτη).
 • Οξείες χρόνιες παθήσεις που μειώνουν την ανοσία.
 • Σφάλμα PSU. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι ο υποσιτισμός είναι επίσης έμμεση αιτία χρόνιας προστατίτιδας.
 • Κακές συνήθειες: αλκοόλ και κάπνισμα.
Το πρόχειρο φαγητό ως αιτία χρόνιας προστατίτιδας

Τι να κάνω?

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Σε καμία περίπτωση μην ακολουθήσετε αυτοθεραπεία, ακολουθώντας τις μαγικές συμβουλές που περιγράφονται στο Διαδίκτυο.

Σπουδαίος!

Πριν επιλέξετε έναν ουρολόγο, κοιτάξτε τις κριτικές των ανθρώπων που βοήθησε, και όχι τις παγίδες του. Διαβάστε τις συμβουλές όσων αντιμετωπίζονται σε σχέση με μια συγκεκριμένη κλινική στα φόρουμ.

Θεραπεία χρόνιας προστατίτιδας

Πρώτα, ο γιατρός παίρνει το ιατρικό ιστορικό σας. Είναι πολύ σημαντικό εδώ, χωρίς να κρύβουμε τις λεπτομέρειες, να περιγράψουμε τι σας συνέβη όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση και να προσδιοριστεί ο τύπος της νόσου του προστάτη, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια ολοκληρωμένη εξέταση.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι προστατίτιδας:

 1. Βακτηριακό - πολύ σπάνιο, πιθανώς υποθεραπευμένο οξεία.
 2. Βακτηριακή φλεγμονή με μολυσματικό παράγοντα.
 3. Βακτηριακό χωρίς φλεγμονή.
 4. Ασυμπτωματικά - χωρίς συμπτώματα.

Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια ολοκληρωμένη εξέταση. Αυτά περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος και ούρων, διάφορα επιχρίσματα, εξέταση ψηλάφησης στο γιατρό για τον προσδιορισμό του μεγέθους του προστάτη, υπερηχογραφική εξέταση.

Επισκεφτείτε γιατρό για χρόνια προστατίτιδα

Με βάση τα χαρακτηριστικά του σώματός σας και τα αποτελέσματα της έρευνας, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια αποτελεσματική θεραπεία για τη χρόνια προστατίτιδα.

Ο δρόμος είναι μακρύς και εδώ είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η επιτυχία της θεραπείας δεν εξαρτάται μόνο από τα φάρμακα και τις συνταγογραφούμενες διαδικασίες. Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής σας.

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη ζωή σας; Τακτική άσκηση, τρέξιμο, περπάτημα για άνδρες μεγάλης ηλικίας. Οπωσδήποτε κοιμήσου. Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Αποφύγετε το τσιγάρο και το αλκοόλ.

Σύγχρονες τεχνολογίες για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας

Στην αυλή του εικοστού πρώτου αιώνα ούτε η ιατρική στέκεται ακίνητη. Υπάρχουν νέα φάρμακα και νέες μέθοδοι ανώδυνης θεραπείας υλικού που έχουν αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες.

Από τη θεραπεία υλικού, η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Το λέιζερ δρα απευθείας στον φλεγμονώδη ιστό, αποκαθιστώντας τη ροή του αίματος και αφαιρώντας σταδιακά τον ουλώδη ιστό.

Παρενέργειες πρακτικά δεν ανευρίσκονται, αλλά υπάρχει μια σειρά από αντενδείξεις, όπως: καρδιακές παθήσεις, επιληψία, διαβήτης και μερικές ακόμη.

Η θεραπεία διουρηθρικών κυμάτων έχει επίσης αποδειχθεί. Η διπολική πηγή κατευθύνει τη θερμική ενέργεια στην πληγείσα περιοχή, επιτρέποντας την επιλεκτική θέρμανση και την καταστροφή μόνο ταχέως αναπτυσσόμενων αδενικών κυττάρων ενώ αφήνει τον περιβάλλοντα ιστό άθικτο.

Ο στόχος της θεραπείας είναι η μείωση της φλεγμονής και η εκκαθάριση των λοιμώξεων του προστάτη.

Πλεονεκτήματα: ανώδυνη, χωρίς αναισθησία, εφάπαξ επέμβαση. Δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μια άλλη ανώδυνη θεραπεία για τη χρόνια προστατίτιδα είναι ο υπέρηχος. Δίνει θετική δυναμική στην εργασία του αδένα, μειώνει τον ουλώδη ιστό, προάγει την αναγέννηση των ιστών.

Αλλά πρέπει να θυμόμαστε: για να επιτύχετε ένα καλό αποτέλεσμα στη θεραπεία, πρέπει να εναλλάσσετε φάρμακα και θεραπεία υλικού. Θετική δυναμική παρατηρείται επίσης κατά την αλλαγή πολλών μαθημάτων υλικού για τη θεραπεία της προστατίτιδας.

Πανάκεια ή απάτη;

Τώρα στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά θαυματουργά φάρμακα και θαυματουργές συσκευές για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας.

Μην εμπιστεύεστε τη διαφήμιση και ακόμη περισσότερο την αυτοθεραπεία.

το ζήτημα της θεραπείας της χρόνιας προστατίτιδας

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων για εσάς, στη χειρότερη, θα καθυστερήσει την ανάρρωσή σας ή ακόμα και θα το καταστήσει αδύνατον.

Είναι δυνατή η πλήρης ανάρρωση;

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση εδώ. . .

Μερικοί γιατροί υπόσχονται πλήρη θεραπεία, άλλοι λένε ότι μόνο μια βελτίωση στην ποιότητα ζωής είναι δυνατή.

Όλα εξαρτώνται από εσάς, με τα πρώτα σημάδια που παρατηρείτε - μην τραβάτε, περάστε από τη μελέτη.

Ακόμα κι αν τίποτα δεν σας ενοχλεί, οι γιατροί συστήνουν μια πλήρη εξέταση μία φορά το χρόνο.

Ενεργός τρόπος ζωής στη χρόνια προστατίτιδα

Όταν γίνει η διάγνωση, θυμηθείτε - αυτό δεν είναι μια πρόταση. Και ένα θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας είναι δυνατό αν το θέλετε μόνοι σας, ακολουθήστε τις οδηγίες των γιατρών και ακολουθήστε τον σωστό τρόπο ζωής.